Vuokko Alvari

Rentoutushoitaja, kivun- ja stressinhallinnan valmentaja

 

Autan sinua parhaani mukaan.

Voin tukea sinua myös vertaistukijana / kokemusasiantuntijana.

Tietysti meistä jokainen voi auttaa toisiaan vertaistukijana, koska meistä kaikki ovat kokeneet rankkoja asioita, ja parhaansa mukaan niitä itsekin hoitaneet ja hoidattaneet.

Jokainen ihminen on yksilö, joten vaivat tutkitaan henkilökohtaisesti ja hoidot valitaan yksilöllisesti.

Toivottavasti voin antaa joitain näkökulmia ja keinoja esimerkiksi näiden vaivojen tasapainottamiseen (omastakin kokemuksestani):

Alaselän krampit (taustalla aikaisemmat isohkot tapaturmat), parantunut sairaus, jonka hoidossa käytin pääasiassa pehmeitä hoitomuotoja (, kun ensin olin tutkinut asioita),  ja parantunut näkö.

Vähintään keskikova, ajoittain oikeinkin kova stressi ja tunnestressi, jotka helpottivat aktiivisella hoidolla. Toki elämässä jatkossakin voi tulla vastaavia aikoja, mutta uskon oppineeni jotain   :) .

Samoin kehollisesti herkkänä selittämättömät epämääräiset (usein somaattiset) oreet ovat vaivanneet. Niitä olen selvitellyt ja tasapainottanut.

Onneksi helpotuskeinoja löytyy. Sekä yleisiä, että jokaiselle yksilöllisiä.

Kinesiologiassa, kuten monissa muissakin hoito- & valmennusmenetelmissä, on omavastuumalli. Pääosan hoidostahan tekee asiakas ja hänen systeeminsä itse, kunhan annamme sille alkusysäyksen ja tarkkailemme tilannetta säännöllisesti. 

 

Erityisesti minua kiinnostaa

 • Kehon kivun hoito. Sekä a) stressistä ja tunnestressistä että b) tapaturmista johtuvien kehollisten kipujen ja kramppien hoito
 • Tunnekivun eli tunnestressin hoito. Esimerkiksi jumittuneen tunteen vapautus
 • Stressin hoito = keho-, tunne-, työ-, talous-, opiskelu- ym. stressien yhteys ja hoito
 • Stressin aiheuttamien ongelmien parantuminen. Tyypillisiä ongelmia ovat selkeät kivut ja vaivat ja toisaalta myös epämääräiset, selvittämättömät kivut ja vaivat
 • Juurisyiden löytäminen (usein nopeuttaa paranemista)
 • "Kuka minä olen?". Itsetuntemuksen parantaminen perinteisillä ja uusilla tavoilla. Itsensä tunteminen helpottaa elämää ratkaisevasti. Tiedät, mitä olet ja mitä et ole. Tiedät, mitä haluat, ja mitä et halua. Tiedät elämänarvosi. Tiedät, miksi käyttäydyt/reagoit, kuten eri tilanteissa teet. Tunnet omat stressityylisi (fight, flight, freeze, fawn, face) ja voit parantaa niitä. Ihminen voi esimerkiksi yleensä toimia kuten superempaatikko (empaattisesti ja silti rohkeasti ja jämäkästi), mutta stressireaktiona esimerkiksi lamaantuu (freeze) joissakin tilanteissa ja joillekin ihmisille. Tai voi olla ollut pitkään nurkkaan alistettuna kuin hiiri,  ja viimeisen tipan tullessa viimein höyryt kuohuavat yli (= abusive reaction, reactive abuse). ****************  Löydät juuri sinulle parhaat hoitokeinosi. Ymmärrät haastavia kokemuksiasi. Löydät elämäsi oppiläksyt ja alat oppia niistä entistä paremmin. Tiedät tehtäväsi maailmassa. Olet sinut itsesi ja maailman kanssa. Tunnet olosi hyväksi nahoissasi
 • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus. Olen opiskellut erilaisia "luonnetyyppimenetelmiä". Ainakin minua ne ovat kovasti auttaneet itsen ja muiden ymmärtämisessä. Myös erilasten ihmisten stressityylien ja tunteiden ymmärtämisessä. Kaikkia voi ymmärtää, jopa rakastaa, muttei tarvitse hyväksyä. Ketään (muuta, kuin itseä) ei voi muuttaa käyttäytymään paremmin
 • Pään tyhjääminen. Mielen tasapainotuksella ja juuttuneiden tunteiden irtipäästämisellä saat terveyttä, keskittymiskykyä ja päätöksentekokykyä. Saat tässä hyödyksesi kaikkia monipuolisia menetelmiäni tarpeittesi mukaan.

 

Apua pitää ja kannattaa pyytää. Sitä voit saada läheisiltäsi.

Joskus myös "tuntematon" (ja silti/siksikin herkästi tunteva  :)   ) alan ihminen voi olla hyvä objektiivisempi vaihtoehto.

Ota yhteyttä ja löydetään sinun tapasi tasapainottua monilla tavoilla!

 

************************

 

Ensimmäinen lajini yli 30 vuotta sitten oli shiatsu, ja päälajini puolestaan on erittäin monipuolinen kinesiologia, joka auttaa stressin ja kivun hallintaan. Molempia hoitomenetelmiä yhdistää kiehtova "kiinalainen luonnonkierto" eli "5 elementtiä" (vesi, puu, tuli, maa ja metalli/mineraalit), jotka pyörivät myös ihmisissä. Jos haluat, voimme käyttää näitäkin hoidoissasi & valmennuksissasi. (Niiden käyttö kun voi huomattavasti nopeuttaa kehon, mielen ja tunteiden tasapainottumista).


Pääkoulutukseni:

 • Kinesiologian kv. kouluttaja-hoitaja-ohjaaja 2009 (5 lajia, mm. Aivojumppa Brain Gym®, Touch for Health -terveyskinesiologia, Wellness - Vapaaksi stressistä, Biokinesiologia, Double Doodles -tuplakuvataiteilu)
 • Psykokinesiologi

Olen ohjannut kinesiologian ammatillisia kansainvälisiä kursseja ympäri Suomen. Kinesiologiassa olennaista on stressinkartoitus ja -hoito.

 • Perinteinen koulutettu hieroja (hierojan at)
 • Shiatsu-hoitaja/hieroja
 • Rytmisen liikeharjoittelun RMT  harjoittaja (primitiivirefleksit, ml. pelkohalvausrefleksi)
 • Kraniosakraaliterapian (KST 1-3) harjoittaja
 • Luonnonlääketieteen Keskusliiton terapeuttiopinnot.

Rekisteröity koulutettuna hierojana terveydenhuollon ammattirekisteriin: potilasvakuutus.

 • Terveysliikunnan ohjaaja: Asahi®, Shindo® & Jomon, sauvakävely ym.
 • Ilmaisutaidon ohjaaja, Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskus
 • Tiedottajan tutkinto
 • Maat. metsät. maisteri (perheiden hyvinvointi, kotitalous, yritystalous, viestintä) 1991.

Tämän jälkeen opinnot keskittyivät yllämainittuun käytännön hyvinvointialaan. Minulle on tärkeää nähdä teoriatiedot käytännön elämässä ja tuloksissa.

Monipuolinen työkokemus sekä perhe- että kansallisista ja kansainvälisistä yrityksistä.
Koulutin 1980-1990-2000 -luvuilla erityisesti vuorovaikutustaitoja (miten ymmärtää ja kommunikoida erilaisten ihmisten kanssa).

Kokemus usean hyvinvointialan yhdistyksen hallitustyöstä, pääasiassa viestinnästä.

Olen kirjoittanut terveys- ja vuorovaikutusaiheista aikakauslehtiin, oppimateriaaleja, sekä viestintäaiheisen oppikirjan.

Töissä ja vapaaehtoistöissä olen nuorena ollut myös Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Saksassa ja Ranskassa.

EA1 ja muita työelämän passeja.

Kilpaillut liikunta- ja taidealoilla.
Useita stipendejä (mm. oman alan vuoden paras gradu-lopputyö Suomessa).

Hauskaa...: halusin 50 v. iän kunniaksi haastetta ja tein ompelijan ammattitutkinnon 2016 (onnistui varmastikin vain ja ainoastaan oppimiskinesiologian eli Aivojumpan® avulla :) )

Kiitosta olen saanut asiakaspalveluhenkisyydestä, käytännönläheisyydestä ja selkeydestä.

S. 1966 Länsi-Suomessa
Kielet su, ru, en, sa, ra. Toimin mielelläni eri kielillä Suomessa ja ulkomailla.
CV:n ja referenssejä saat tarvittaessa.

 • Motto 1: "Jokaisella on oikeus, ja velvollisuuskin, hyvinvointiin".
 • Motto 2: "Jalat maassa"
 • Motto 3: "Olet vastuussa ja olet vapaa".

 

Saat apua irtipäästämiseen ja itsesi hoitamiseen

Kaikki palvelumme tähtäävät siihen, että voit päästää irti rankasta stressistä.

Koetko parhaillaan, tai oletko joskus aiemmin kokenut (tunne-)stressiä joltain taholta? Tahoja voivat olla esimerkiksi yhteiskunta, oikeuslaitos, uskonyhteisö, työpaikka, koulu, naapurusto, suku, perhe, ystävä, kumppani tai muu.

Jos elät stressissä, pyydä apua!

(Olemmepa kaikki itsekin aiheuttaneet muille stressiä. Yleensä kuitenkin oman stressitilanteemme vuoksi ihan tiedostamattamme. Helpottaa, kun hyväksyy, että olemme jokainen keskeneräisiä).

(Tunne-)stressistä irtipäästämisestä tulee kotisivumme nimikin eli "feelfree". (Muutin nimen tähän jo 2019. Vielä silloin en aavistanutkaan, miten hyvin nimi tuli sopimaan monenlaisia globaaleja ja henkilökohtaisia kokemuksiamme ajatellen). 

"Feel free" tarkoittaa myös saada, olla lupa, mielellään, "Ihan vapaasti!", "Olkaa hyvä!"  :)   ".

 

Kun pääset irti tunnestressistä, saat takaisin oman rennomman itsesi

Irtipäästäminen auttaa myös fyysisten vaivojesi paranemista.

Jatkossa suojaat itsesi, pidät terveesti rajasi  ja oman voimasi.

Onnea siihen! Hyvä sinä!

 

Jos haluat tukea ja vertaistukea, ota rohkeasti heti yhteyttä!

 

 

9 tammikuun, 2024

Blogi 2024

Tämä uusi vuosi 2024 on hyvä.

Tanssitaiteilija

Jonna Aaltonen
Kasvatustieteiden yo
NLP Practitioner
Tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja
S. 1972 Itä-Suomessa
Kielet su, ru, en
CV:n ja referenssejä saat tarvittaessa.

Yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa, joten saatte kokonaisvaltaisen valmennuspaketin.